van der Horst

Peugeot stelt nieuwe 2008 DKR voor

Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
Het Dakar-team bij Peugeot heeft niet stil gezeten en afgelopen jaar hard gewerkt aan een verbeterde versie van de tweewiel aangedreven 2008 DKR. In ieder geval blijft de agressieve look behouden en in zijn zwarte kleur doet de wagen een beetje denken aan Mad Max. De rijders van dienst voor de komende Dakar Rally blijven Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel en Cyril Despres.
Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
De nieuwe Peugeot 2008 DKR betreft, aldus Peugeot, een volledig nieuw opgebouwde wagen die langer en breder is en ook een aerodynamische metamorfose heeft ondergaan. Ook is er extra aandacht besteed aan de ophanging en een betere gewichtsverdeling. Zo heeft men het gewicht zoveel mogelijk naar onder getrokken, wat de stabiliteit ten goede komt. Op motorisch vlak heeft de 3 liter V6 biturbo Diesel ook meer vermogen, tot 380 pk, en een pak koppel.

Volgens Peterhansel heeft men veel geleerd uit de race van vorig jaar en beschikt de equipe nu over een echte racewagen tegenover een jaar geleden toen alles nog een grote stap in het onbekende was.

Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
“Meer power, hoger koppel, een bredere en langere wagen met een betere gewichtsverdeling en een hertekende ophanging, enz. In het tweede jaar met de Peugeot 2008 DKR gaan we in ieder geval met een betere wagen en met meer vertrouwen richting Zuid-Amerika.”

Ondertussen heeft Peugeot met een tussentijdse wagen reeds een één-twee op zijn actief staan met winst voor Peterhansel en een tweede plaats voor Despres in de recent verreden China Silk Road Rally. Op het zelfde moment was Sainz druk aan het trainen om de wagen nog verder te ontwikkelen.

Foto's: Peugeot Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 22 september 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons