van der Horst

Dakar 2018 trekt van Lima naar Cordoba

Wagens Dakar Rally 2017
Wagens Dakar Rally 2017
De veertigste editie van de Dakar zal de rijders van Peru naar Argentinië brengen, meer bepaald van Lima naar Cordoba. Dat meldt organisatie ASO woensdag. De tocht start op 6 januari en eindigt op 20 januari 2018.
Na enkele jaren landt de karavaan terug in Peru. Het is al van 2013 geleden dat de Dakar nog eens Peru aandeed. Het land krijgt meteen ook de startplaats, met name in Lima. De keuze is ingegeven door twee factoren. Enerzijds op vraag van de teams en de bevolking, anderzijds door de tragische gebeurtenissen van de jongste weken. Het land werd geteisterd door noodweer waarbij tientallen Peruvianen om het leven kwamen. ASO wil daarom de wereld laten zien wat een fantastisch land Peru is.

De terugkeer naar Peru betekent ook de terugkeer van de Ica-woestijn met gigantische zandduinen. De specialisten van het klieven door het zand zullen zeker aan hun trekken komen alvorens ze de Andes intrekken. Na een doortocht langs het Titicacameer, waar de karavaan dit jaar ook moest passeren, ware het niet dat het weer roet in het eten strooide, gaat het naar La Paz, de hoofdstad van Bolivië.

Na de Altiplano trekt de horde naar Argentinië waar de finish al in zicht komt. De slotetappes zullen verreden worden in de buurt van Cordoba, gekend van de WRC-rally. Op 20 januari worden de deelnemers gelauwerd in die Argentijnse grootstad, voor het eerst eindplaats. 

ASO geeft later nog de details over het verloop van de 40ste Dakar, de tiende al op Zuid-Amerikaanse bodem.

De vorige editie draaide uit op een triomftocht voor Peugeot met Cyril Despres op drie, Sebastien Loeb op twee en Stéphane Peterhansel op één. Voor Mr. Dakar was het al zijn dertiende zege in de Dakar.

Foto: ASOSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 22 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons