van der Horst

Voorbeschouwing van Bernhard ten Brinke

Na een geslaagde voorbereiding kan Bernhard ten Brinke niet wachten om te beginnen aan de Dakar Rally 2018. Als fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa gaat de rijder uit Zeddam op jacht naar een top 5-klassering in de zwaarste rally ter wereld. “We hebben deze rally tot in de details kunnen voorbereiden en dat geeft een heel goed gevoel.”
  • Dreamdrive
Vandaag een week geleden arriveerde Bernhard ten Brinke in Lima, de hoofdstad van Peru, om lichaam en geest te laten wennen aan het warme weer en het tijdsverschil. “Ik heb ruim de tijd genomen om me voor te bereiden. Ik wil in topvorm aan de start staan en dat is gelukt.”

Twee dagen in duinen
Een tweedaagse test vormde een belangrijk ingredient van de voorbereiding. De Nederlandse fabriekscoureur maakte kennis met zijn fonkelnieuwe Toyota rallywagen. Samen met zijn Franse navigator Michel Perin legde Bernhard zo’n 300 kilometer af, waarvan het leeuwendeel in de duinen. “Twee dagen achter elkaar de duinen in, is heel prettig omdat je dan direct ritme opbouwt.”

In de Peruaanse duinen oefenden Bernhard en Michel ook het opkrikken van de auto en de bandenwissel. Tijdens de test werd tevens tijd geïnvesteerd in het vinden van de ideale zitpositie en de fijnafstelling van de Toyota Hilux. Bernhard ten Brinke is onder de indruk van de Toyota Hilux in de laatste fabrieksspecificaties. “Dit is absoluut de beste Toyota die ik ooit heb gereden. De balans van de Hilux is geweldig en de motor ongelofelijk sterk.”

Geeft veel vertrouwen
De samenwerking met navigator Michel Perin, viervoudig winnaar van de Dakar Rally, verloopt ook uitstekend. “Je merkt aan alles dat Michel heel veel ervaring heeft. Hij heeft de wedstrijd tot in de details voorbereid. Dat geeft veel vertrouwen”, zegt Bernhard ten Brinke, die als fabrieksrijder Toyota Gazoo Racing South Africa tijdens een grote persconferentie werd voorgesteld aan de wereldpers en talloze interviews gaf.

Heel bijzonder is de aanwezigheid van zijn vrouw en kinderen in Lima. “Voor het eerst leven we als familie toe naar de start van de rally. Het is heel fijn om nog bij ze te kunnen zijn voordat de wedstrijd begint”, besluit de Toyota-rijder. Zaterdag begint de jubileum editie, de 40e Dakar Rally. Bernhard ten Brinke en Michel Perin rijden met startnummer 309 op hun Toyota Hilux.

Bernhard ten Brinke Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op vrijdag 5 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons