van der Horst

Voorbeschouwing van Leeuw Rallysport

Eentje moet de eerste zijn: de truck van Leeuw Rallysport had de eer om het parc fermé in Lima in te wijden. Als eerste team waren zij door de technische en administratieve keuringen voor de Dakar Rally 2018, die zaterdag van start gaat.
Samen met het Japanse Hino was Leeuw Rallysport het enige team dat al woensdagavond (lokale tijd) moest keuren. Alle andere deelnemers zijn vandaag en morgen aan de beurt. “De eerste zijn, heeft zo zijn voor- en nadelen”, merkte Marc Leeuw. “De mensen van de keuringen hadden nog niet de routine. Er was nog veel onduidelijkheid en discussie her en der.” Zo was de verplichte training voor de gps en de sentinel er nog niet, dus kon de crew van Leeuw die ook niet volgen. “Maar we hebben wel al de stempels gekregen.”
 
Met de truck goedgekeurd en wel in het parc fermé hebben de mannen nu nog twee dagen stuk te slaan voor de start van de Dakar zaterdag. “Je kunt er maar vanaf zijn, maar dat wachten, is niet fijn. We hebben allemaal wel een beetje last van jetlag, dus we pakken de rust vandaag en morgen, zodat we er zaterdag helemaal fit en fris tegenaan kunnen. Ik kan eigenlijk niet wachten.”

Leeuw RallysportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op vrijdag 5 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons