van der Horst

Dakar: Enkele Belgen meteen voorin

Peter Willemsen - Team De Rooy
Peter Willemsen - Team De Rooy
Na de eerste dag in de Dakar Rally zijn enkele Belgen meteen goed voorin te vinden. De Belgen die een rol van betekenis kunnen spelen, zitten op schema.
  • Hamofa Performance
Stéphane Henrard - Dunbee
Stéphane Henrard - Dunbee
In de eerste plaats denken we aan Tom Colsoul die samen met Jakub Przygonski (Mini) meteen een derde tijd klokte bij de wagens. Fabian Lurquin staat mooi in de top twintig van de daguitslag, samen met Mathieu Serradori (SRT Racing) en ook Stéphane Prévot vond goed zijn weg door het mulle zand en de harde rivierbeddings, samen met Philippe Gache (Geely). Stéphane Henrard (Henrard Racing) en zijn teamgenoten, de familie Lambiliotte, vinden we respectievelijk op plaats 38 en 52, in elkaars buurt.

Charly Gotlib opent in klasse SxS met een 19de tijd naast de Fransman Claude Fournier.

Bij de trucks is Peter Willemsen meteen vooraan te vinden aan de zijde van Ton van Genugten en Bernard Der Kinderen. Zij behoren met Team De Rooy tot de favorieten, maar moeten de tweede etappe wel openen. “Dat moet dan maar”, vindt van Genugten. “Iedereen had vooraf gezegd dat ik rustig aan moest doen en dat was ik ook echt wel van plan, om in tactische modus te gaan. Maar bij de start heb ik aan Peter en Bernard gevraagd of ze het goed vonden als ik gas zou geven, als het lekker zou gaan. Als dat zou betekenen dat ik vooraan moet starten, dan is dat maar zo. En het ging zo lekker. Ik heb genoten in de duinen.”  Van de drie volledige Belgische teams is dinsdagochtend (Belgische tijd) enkel Dave Berghmans al geklasseerd. Hij is voorlopig 29ste op anderhalf uur.

Foto: Dakar ASODit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op dinsdag 8 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons