van der Horst

Podiumdroom Colsoul krijgt klap, Henrard verrast

Stéphane Henrard - Dunbee
Stéphane Henrard - Dunbee
Een gemengd rapport voor de Belgen tijdens de zesde rit van de Dakar Rally. De best genoteerde Belg, Tom Colsoul, moet stilaan afscheid nemen van zijn podiumambities. Stéphane Henrard wist dan wel weer te verrassen.
Deel twee van de Dakar kon niet slechter beginnen voor Jakub Przygonski en Tom Colsoul (Mini). Het Pools-Belgische duo reed zich kort na de start vast, maar het slechtste moest dan nog komen. De versnellingsbak van de Mini begon kuren te vertonen. Eerst begaf de derde versnelling, daarna vier, vijf en zes. Een euvel dat bij de assistentie wel kon hersteld worden. Ze verloren anderhalf uur en staan nu zesde op dik twee uur van de leider en op vijf kwartier van het podium.

Ook Philippe Gache en Stéphane Prévot (Geely) kenden een harde dag en verloren 2u20. Ze handhaven zich wel in de top vijftien. 

Stéphane Henrard (Dunbee) verraste dan weer met een elfde tijd. Zijn wagen verteerde de zandstroken duidelijk goed. Henrard had wat kritiek op zijn beginnende co-rijder Gatien Du Bois vorige week, maar die lijkt zich duidelijk te hebben herpakt. Henrard is nu 17de op tien minuten van de vijftiende stek van Gache en Prévot. Vader en zoon Lambiliotte (Dunbee) zijn nu 26, maar ook voor hen komt een mooie top 25-notering dichter.

Claude Fourniet en Charly Gotlib eindigde gisteren in SxS als laatste en vallen terug naar plaats 18 van de 21. Zij slepen zich stilaan richting de finish.

Nog slecht nieuws uit het Belgische kamp bij de trucks. Peter Willemsen was bij de start derde naast Ton Van Genugten (Iveco). Zij verloren ruim twee uur, waarvan een uurtje door het missen van de Way Point die ontzettend moeilijk te bereiken was voor veel deelnemers. Zij vallen van het podium. Teamgenoot Gerard De Rooy neemt die in na dagwinst.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op maandag 14 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons