van der Horst

Dakar: Alonso zet deur op kier voor Dakar-debuut

Fernando Alonso
Fernando Alonso
De kans dat Fernando Alonso begin volgend jaar aan de start staat van de Dakar Rally, neemt opnieuw wat toe. Alonso zal de komende maanden de Toyota Hilux verder onder de knie proberen te krijgen tijdens enkele doorgedreven testsessies, en zelfs een wedstrijd op Zuid-Afrikaanse bodem.
  • Heinz Performance
Sinds Alonso eerder dit jaar de Hilux ging testen in Zuid-Afrika met Giniel De Villiers stijgt de verwachting dat de F1-kampioen ook zal deelnemen aan de komende Dakar Rally. Dat is vooralsnog niet bevestigd, maar de Spanjaard lijkt er stilaan wel zijn zinnen op te zetten in zijn honger naar nieuwe uitdagingen.

De tweevoudige winnaar van de 24 uren van Le Mans begint vandaag aan een vierdaagse testsessie in Zuid-Afrika en neemt op 13 en 14 september zelfs mee aan een wedstrijd, de Harrismith 400, ook in Zuid-Afrika. Daarna volgen nog testen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, waar de volgende Dakar ook plaats vindt, in Saudi-Arabië namelijk.

"Ik kijk uit naar de komende maanden. Ik heb altijd aangegeven nieuwe uitdagingen in verschillende disciplines te willen zoeken en hier ben ik bij het beste team om dat te doen", aldus de Spanjaard. Alonso werd ook al eens gelinkt aan de Toyota Yaris WRC, maar die plannen lijken voorlopig even van de baan.

Foto: Toyota GazooSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op dinsdag 20 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons