van der Horst

Dakar Classic 2024: Reportage VR Racing op Eclips TV

Dirk Van Rompuy/Luis Barbero García - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy/Luis Barbero García - Toyota HDJ80
Onze landgenoot Dirk Van Rompuy en zijn Spaanse co Luis Barbero Garcia werden tijdens de laatst verreden Dakar Classic bijzonder knap vierde algemeen op een deelnemersveld van dik 80 wagens. Hij werd ook tweede in de klasse Iconic voor wagens die een historisch paspoort hebben en ooit officieel actief waren in het verleden van deze woestijnrally. Op 19 april kan je op Eclips TV de avonturen nog eens bekijken in een mooie en uitgebreide reportage van Stopandgo Videoproductions.
  • Skylimit Events
VR Racing - Dakar 2024
VR Racing - Dakar 2024
De zwaarste rallyraid van de wereld ligt alweer enkele maanden achter ons. Tijd om nog eens terug te blikken met VR Racing waarbij het duo Dirk Van Rompuy / Luis Barbero Garcia na een knappe eindsprint nipt naast het podium grepen maar toch hun Toyota naar een indrukwekkende vierde plaats algemeen loodsten.

Na maanden van intense voorbereiding met het Spaanse TH Trucks en vaste co Chris Goris was iedereen begin januari klaar voor een aanval richting podium met de betrouwbare Toyota HDJ 80. Maar het begon met een valse noot toen Chris Goris om dringende en onvoorziene reden moest afhaken. Over naar plan B waarbij er werd geschoven binnen het assistentieteam van TH Trucks. 
 Dirk kreeg de Spanjaard Luis Barbero Garcia naast zich en ondanks het communicatie probleem vonden ze elkaar en reden een bijzonder knappe wedstrijd. 

Dirk Van Rompuy
Dirk Van Rompuy
Ondertussen zijn Dirk, Chris en TH Trucks druk in de weer richting de editie 2025. Het zal dan de vierde deelname op rij zijn waarbij ze deze keer alleen maar tevreden zullen zijn met een plaats op het ereschavot.
 
De uitzending is op 19 april om 17.10u op Eclips TV en deze kan worden bekeken via Telenet op 51, Proximus op 90 – 340, Orange op 39 en TV Vlaanderen op 28.
 
Wie niet kan kijken, maar toch interesse heeft in deze mooie reportage kan nadien via een link de reportage herbekijken op Youtube. Na de uitzending op televisie zal de link meegedeeld worden op de website van autosport.be en VR Racing.   
 
Alvast veel autosport kijkgenot!

Foto's: Kelly Santaella / VR RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op vrijdag 12 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons