van der Horst

Dakar Classic: Belgen schuiven op in het klassement

Mercedes truck van Tom De Leeuw, Cédrec Feryn & Bjorn Burgelman
Mercedes truck van Tom De Leeuw, Cédrec Feryn & Bjorn Burgelman
Na een verdiende rustdag stonden de deelnemers van de Dakar Classic op zondagochtend aan de start van het tweede wedstrijdgedeelte. Het Franse duo Mogno / Drulhon vertrok met hun Toyota Landcruiser voor een stevige rit met vijf RT’s (regularity) en 1 NT (navigatie) en met amper één puntje achterstand op de leidende Mercedes van de Spanjaarden Fuster Pliego / Ramirez Moure.
  • Powercars
Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Via een achtste plaats tijdens de zevende etappe komen de Fransen aan de leiding van de rally terwijl de Spanjaarden na een off day verhuizen naar de zesde plaats algemeen. De Belgen waren goed uitgerust na de rustdag op zaterdag en deden het voortreffelijk.

Het werd een pittige dag met het Spaans duo Pina Garnatcha / Giralt Valero als dagwinnaar in hun Toyota Landcruiser. Dirk Van Rompuy/Jean-Marie Lurquin waren de beste Belgen op de tiende plaats en schuiven op van de dertiende naar achtste plaats algemeen en tweede in de klasse.

Koen Wauters & Pascal Feryn - Toyota Landcruiser
Koen Wauters & Pascal Feryn - Toyota Landcruiser
Ook de truck van Feryn Dakar Sport van De Leeuw/Feryn/Burgelman deed het uitstekend en klimt van de achtste plaats algemeen naar de vijfde en nog steeds tweede in de klasse. Het verschil met de leider in de truck klasse en dus ook de vierde plaats algemeen is net als vrijdag nog steeds verwaarloosbaar. Er woedt een flinke strijd tussen de Belgische en de Spaanse Mercedes van het leidende Spaans trio Celma Obiols /Ribas /Toral.

Ook Koen Wauters en Pascal Feryn konden met hun Toyota twee plaatsen opschuiven en staan nu zestiende en vijfde in de klasse. Vader en zoon Claeys rijden een zeer regelmatige race met enkele uitschieters en zijn intussen opgeklommen naar een meer dan behoorlijke 25ste plaats.

Foto's: VR Racing / Feryn Dakar Sport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zondag 9 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons