van der Horst

Dakar Classic: Dirk Van Rompuy handhaaft zich in de kop van het klassement

Van Rompuy - Barbero Garcia - Toyota HDJ80
Van Rompuy - Barbero Garcia - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy moest zich vlug aanpassen aan de situatie dat zijn vaste co door omstandigheden niet kon afzakken naar Saoudi Arabië om deel uit te maken van de vaste équipe om de Dakar Classic tot een goed einde te brengen. Zoals reeds eerder geschreven moest de co van de assistentiewagen te elfder ure bij Dirk instappen en die doet dit ondanks het communicatieprobleem uitstekend.
Morera / Ruba - Porsche 959
Morera / Ruba - Porsche 959
We gaan morgen dinsdag de vierde wedstrijddag in en het duo reed tot hiertoe een mooie race. De Dakar Classic wordt alsmaar competitiever met maar liefst 78 voertuigen aan de start van de editie 2024.
Na een meer dan behoorlijke proloog (5de algemeen) prijkt het duo Van Rompuy/Barbera Garcia na drie wedstrijddagen op een zesde plaats algemeen en vierde in de klasse.

De dagzeges waren voor de Italianen Traglio/Briani die met hun Nissan Pathfinder de eerste leiders waren op zondag. Nadien kwamen de super ervaren mannen op het voorplan met zeges voor de Porsche 959 van Mouyr/Ruba (de winnaars van de editie 2023) en de Toyota Landcruiser van Millo/Vinas die vorig jaar tweede werden en nu de leiding pakken. VR Racing met Van Rompuy/Barbera Garcia waren zeer goed en zeer regelmatig. Ze werden respectievelijk 7de, 8ste en 9de en staan op een bijzonder knappe zesde plaats algemeen en vierde in de klasse H2.

Foto's: Dakar Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op maandag 8 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons