van der Horst

Dakar Classic: Drie Belgische teams binnen top 4

Dirk Van Rompuy & Chris Goris - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy & Chris Goris - Toyota HDJ80
De twee etappe in de Dakar Classic heeft de Belgische deelnemers geen windeieren opgeleverd. Van Rompuy en Goris zijn opgeklommen van de derde naar de tweede plaats algemeen terwijl de tweede Toyota van VR Racing ex aequo op de vierde plaats staat met vader en zoon Claeys. De Fransman Galpin verloor de leiding na een pak strafpunten en hierdoor komt het Spaanse duo Morera/Ruba aan de leiding met 25 punten voor op Dirk Van Rompuy en Chris Goris.
  • STX Motorhomes
Erik Qvick, Dirk Van Rompuy & Chris Goris doen het voortreffelijk
Erik Qvick, Dirk Van Rompuy & Chris Goris doen het voortreffelijk
Vooral de Oost-Vlaamse familie Claeys is samen met Dirk Van Rompuy een van de winnaars van de dag. Vader en zoon Claeys loodsten hun Toyota van de 9de naar de 4de plaats, ex aequo met Erik Qvick en Jean-Marie Lurquin in de tweede Toyota van VR Racing. Drie Belgische team dus binnen de top 4. Bovendien pakt Van Rompuy de leiding binnen de Iconic Classic Club. Morgen staat reeds de derde etappe op het programma. Dan gaat het van Alula naar Ha’il over een afstand van 618 km waarvan 307 km tegen de chrono.

Foto's: VR Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op maandag 2 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons