van der Horst

Dakar Classic: Etappe 3 geannuleerd door apocalytische omstandigheden

Nieuwe leiders Morero/Ruba - Toyota HDJ 80
Nieuwe leiders Morero/Ruba - Toyota HDJ 80
Vandaag werd er geracet, geploeterd en gevloekt. Achteraf werd door de slechte weersomstandigheden de etappe geannuleerd en moest de karavaan terug richting startplaats. Welke route er op woensdag wordt verreden, dat werd door de organisatie nog niet gecommuniceerd.
Lekke band voor Van Rompuy - Goris
Lekke band voor Van Rompuy - Goris
De start van de derde etappe werd voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat de helikopter door slechte weersomstandigheden niet kon opstijgen voor de start van de eerste RT. Nadien werd dan toch de eerste RT afgehaspeld, maar nadien begon het heel zwaar te regenen en door wateroverlast was het onverantwoord om nog door te rijden. Er werd nog getracht om de tweede RT te rijden, maar de omstandigheden waren zo extreem dat de wedstrijd werd stop gezet. De organisatie besliste om de ganse dag te cancelen.

Knappe wagens in Dakar Classic
Knappe wagens in Dakar Classic
Ook de tussenstand van gisteren werd nog doorheen gehaald. Na onderzoek van de organisatie werden nog correcties aangebracht. Blijkbaar zou de navigatieapparatuur van de organisatie fouten hebben vertoond waardoor bepaalde stukken van de RT voor iedereen werd gelijk gesteld. Het Spaans duo Merera/Ruba blijft aan de leiding, maar Dirk Van Rompuy en Chris Goris werden het slachtoffer en verhuizen van de tweede naar de zesde plaats ten voordele van de Spanjaarden Santaolalla/Sil I Junaola, de Belgische duo’s Claeys/Claeys en Qvick/Lurquin en de Franse familie Bertoloot. We zijn nog vroeg in de race en dan zijn verschuivingen schering en inslag. Iedereen ligt nog repctievelijk dicht bij elkaar. De weg is nog lang en met drie Belgische team binnen de top zes zijn onze landgenoten zeer goed bezig.  

Foto's: VR Racing / Dakar Classic
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op dinsdag 3 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons