van der Horst

Dakar Classic: Extra marathon etappe in het vooruitzicht. VR Racing nog steeds knap 3de en 4de

VR Racing
VR Racing
Via een tocht van om en bij de 1000 km zijn de deelnemers omgeleid richting Riyadh omdat er geen doorkomen is richting Al Duwadimi wegens de slechte weersomstandigheden. Dat betekent een extra marathon morgen en overmorgen alvorens de rusdag op maandag. VR racing was opnieuw de beste Belgische equipe met nog steeds een respectievelijke derde en vierde plaats voor Qvick / Lurquin en Van Rompuy / Goris.
  • De Swert Opticiens
Apocalyptische toestanden in Dakar
Apocalyptische toestanden in Dakar
Met 934 km waarvan amper 130 km, verdeeld over twee RT’s hebben de deelnemers een vrij zware dag achter de rug.
Naast de twee marathon etappes volgende week, is er door omstandigheden eentje bijgekomen op zaterdag en zondag. In principe zonder assistentie, maar ze mogen wel assistentie krijgen voor ze het bivak binnen rijden. Dus geen gesleutel tijdens de nacht door de assistentieteams en de wagens in een soort van parque fermé en slapen in tentjes na een tocht van 1000 km. De Dakar kan ongemeen hard zijn voor mens en machine.

Dirk Van Rompuy in strijd voor de derde plaats met ploegmaat Erik Qvick
Dirk Van Rompuy in strijd voor de derde plaats met ploegmaat Erik Qvick
Vandaag was een goede dag voor de Belgen, behalve voor vader en zoon Claeys die hun derde plaats uit handen moesten geven aan Erik Qvick en Jean-Marie Lurquin. De man uit Oostende pakte iets meer strafpunten dan teamgenoten Van Rompuy / Goris waardoor deze in het spoor komen van de derde plaats op amper vier punten. Te verwaarlozen. Ook voor de eerste plaats is er een mooie strijd aan de gang tussen Spaanse Toyota’s van Morera/Ruba en Santaolalla/Sol I Juanola. De leiders vandaag moesten 17 punten inleveren, waardoor de tweede in de tussenstand is genaderd tot op amper negen punten. Het is spannend aan de kop van de Dakar Classic.  

Foto's: VR Racing - Dakar Classic
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op vrijdag 6 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons