van der Horst

Dakar Classic: Knappe 5de plaats voor Van Rompuy/Berbero Garcia tijdens proloog

Dirk Van Rompuy
Dirk Van Rompuy
Vandaag stond als opwarmer de proloog op het programma van de Dakar Classic. Een kleine stap in het duister voor Dirk Van Rompuy die net voor het vertrek naar de zware woestijnrally zijn vaste co Chris Goris zag wegvallen door onvoorziene omstandigheden. Hij lukte met zijn nieuwe Spaanse co, Luis Barbero Garcia de vijfde plaats algemeen en derde in de klasse. Het vertrouwen groeit tussen Dirk en zijn nieuwe co Luis.
Dirk Van Rompuy: “Door het spijtige forfait van Chris moesten we snel overschakelen naar plan B. Luis Barbero Garcia was normaliter de co van onze assistentiewagen in wedstrijd. Een voor de hand liggende keuze. Luis werd dan weer vervangen door Raquel Arranz. De communicatie verloopt niet eenvoudig, maar we hadden nog wat tijd om duidelijke afspraken te maken. Luis spreekt een beperkt mondje Engels, maar voldoende om me perfect te assisteren. Een vijfde plaats op 78 deelnemers in de Dakar Classic is een mooie uitgangspositie. Deze proloog telt niet mee voor het klassement, maar wel voor de startplaats morgen. En meteen zijn we ook op bedrijfstemperatuur gekomen”.

De Porsches 959 van de Spanjaarden Morera/Ruba en de Franssen Larre/Athimon waren de besten tijdens de proloog en ook de besten in klasse H2 waarin Van Rompuy/Barbero Garcia uiteindelijk derde werden in hun Toyota HDJ80.  
Een ander Belgisch duo, Peerlings/Teugels werden in hun Porsche werden 71ste.

Op zaterdag begint het grote werk met de eerste etappe van 607 km waarvan 278 km klassementsproeven. De deelnemers gaan van Alula naar Al Henakiyah.

Foto's: VR Racing/TH Trucks



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op vrijdag 5 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons