van der Horst

Dakar Classic: Top 3 blijft ongewijzigd na negende etappe

Knappe etappe van Julien Texier & Jérémy Athimon
Knappe etappe van Julien Texier & Jérémy Athimon
Vandaag pakte het Zwitsers-Italiaans duo Urbano Alfonso Cherardo Clerici / Nicola Alessio na drie RT’s in hun Nissan Rerrano de dagwinst voor het Zwitser-Franse duo Julien Texier / Jérémy Athimon in een Porsche 911. Maar beide teams spelen niet echt een belangrijke rol in de tussenstand. Vooraan blijven de Toyota’s van Morera / Ruba en Santaolalla / Sol I Juanola aan de leiding, gevolgd door Dirk Van Rompuy en Chris Goris die de hete adem in zijn nek voelen van teamgenoten bij VR Racing, Erik Qvick / Jean-Marie Lurquin.
Van Rompuy & Goris behouden nipt de derde plaats algemeen
Van Rompuy & Goris behouden nipt de derde plaats algemeen
Het verschil tussen de twee teams binnen VR Racing bedraagt amper vier punten, terwijl er met het  Paolo Bedeschi / Daniele Bottallo nog een team zich komt moeien voor een plaats binnen de top 3. Zij staan op een voorlopige vijfde plaats op drie luttele seconden van Qvick / Lurquin. Drie teams dus die op een zakdoek richting de tweede marathon etappes gaan. Het wordt een spannende uitputtingsslag tijdens de tweede week van deze bijzonder zware rally.



Check-up van de beide Toyota's tijdens de rustdag
Check-up van de beide Toyota's tijdens de rustdag
De 100 strafpunten die Santaolalla aan zijn broek kreeg kan hem nog zuur opbreken. Hij kreeg 100 strafpunten terwijl momenteel hij 111 punten achter staat het leidende duo. Het wordt dus moeilijk om zijn landgenoot en huidig leider bij te benen. Het peloton maakt zich nu klaar voor twee marathon etappes over een tijdspanne van amper vier dagen. Dit worden meer dan waarschijnlijk de zwaarste dagen van deze wedstrijd alhoewel de deelnemers door de apocalyptische weersomstandigheden al een en ander gewoon zijn. Op woensdag staat drie RT’s en een NT op het programma om dan zonder assistentie voor de tweede maal het tentje op te slaan midden in de woestijn.

Met Rene deClercq en John Demeester hebben we nog een derde Belgisch team binnen de voorlopige top 10 van het klassement. Zij zijn onderweg in hun Bombardier en staan op een bijzonder knappe 10de plaats.

Foto's: Dakar Classic - VR Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op dinsdag 10 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons