van der Horst

Dakar Classic: Van Rompuy en Goris schuiven op naar top 3

VR Racing duo Van Rompuy / Goris sluipen de top 3 binnen tijdens eerste marathon etappe
VR Racing duo Van Rompuy / Goris sluipen de top 3 binnen tijdens eerste marathon etappe
Vandaag zondag wordt de achtste of de tweede etappe afgewerkt van de eerste marathon etappe of monsterrit van deze bijzonder zware rallyraid. Door de extreme weersomstandigheden is er een derde marathon etappe in het programma geslopen. Concreet wil dit zeggen dat de deelnemers tot driemaal toe na hun etappe geen assistentie mogen hebben van buitenaf en de korte en koude nachten in hun tentje moeten doorbrengen. Blijft voor de gelukkigen onder hen de mechaniek overeind, dan zal de moreel wel een flinke deuk krijgen gisteren en vandaag. Vooral nadat ze een dag eerder reeds om en bij de 1000 km achter de kiezen hadden. Deze Dakar zit vol verrassingen waarbij de organisatoren constant moeten bijsturen.
Erik Qvick / Jean-Marie Lurquin
Erik Qvick / Jean-Marie Lurquin
Gisteren, tijdens de zevende etappe hebben Dirk Van Rompuy en Chris Goris het geweer van schouder gewisseld. Gezien de Spaanse koplopers er een meer agressief tempo op nahouden, hebben Dirk en Chris beslist om ook iets agressiever te gaan rijden. En dat heeft hen geen windeieren opgeleverd. Dirk en Chris sprongen over VR Racing-teamgenoten Erik Qvick/Jean-Marie Lurquin naar de derde plaats algemeen achter de twee Spaanse Toyota’s die ook amper fouten maken en hun voorsprong voorlopig kunnen consolideren.

Na een korte nacht in het bivak van Al Duwadimi (terwijl de assistentieploegen nog in Riyadh toefden) wachten vandaag vier RT’s, terwijl de voorziene navigatie proef (NT) is geannuleerd door de nog steeds blank staande delen van de woestijn.

Foto's: VR Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zondag 8 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons