van der Horst

Dakar Classic: VR Racing doet met Qvick / Lurquin de beste zaak. Familie Claeys out

Vader en zoon Claeys - Toyota Landcruiser
Vader en zoon Claeys - Toyota Landcruiser
Het Tsjechisch-Amerikaanse team, Ondrej KLymciw / Bill Conder won vandaag de vijfde etappe in een Skoda, maar de Spaanse Toyota-rijders Juan Morera en Lidia Ruba blijven nipt leider. VR Racing met de duo’s Van Rompuy / Goris en Qvick / Lurquin deden het uitstekend en staan momenteel derde en vierde in de tussenstand.
Hoog bezoek bij VR Racing
Hoog bezoek bij VR Racing
Voor een ander Belgisch duo, de Oost-Vlaamse familie Claeys die tot gisteren in derde positie toefde, werd het een baaldag. Tijdens de eerste RT ging de koppeling kapot van de Toyota en beiden verloren een pak tijd dat niet meer te overbruggen valt. Een spijtige zaak voor vader en zoon Claeys die vorig seizoen reeds een van de beste Belgen waren in koers en ook dit jaar een podiumplaats ambieerden.

Erik Qvick / Jean-Marie Lurquin
Erik Qvick / Jean-Marie Lurquin
Erik Qvick en Jean-Marie Lurquin waren vandaag met een tweede dagprestatie de beste Belgen en lopen zodoende in op de leiders. Ze staan nu op een derde plaats en voelen de hete adem van hun ploeggenoten bij VR Racing in hun nek met een verschil van amper 13 punten.

De etappe van vrijdag gaat niet door in normale omstandigheden omdat de piste nog steeds problemen geeft door de overvloedige waterval. Hierdoor werd door de organisatie beslist om Ha’il – Al Duwadimi over 620 km te vervangen door een etappe richting Riyadh over maar liefst 934 met één KP van 130 km. Riyadh is normaliter ook de aankomt van de achtste etappe op zondag en de plaats van de rustdag op maandag.
Morgen hopen we meer info te vangen van de organisatie.  

Foto's: VR Racing / Dakar Classic
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op donderdag 5 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons