van der Horst

Dakar Classic: Zieke Dirk Van Rompuy werpt de handdoek in de ring

Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy en Jean-Marie Lurquin waren tot hiertoe bijzonder succesvol in de Dakar Classic met een voorlopige zevende plaats en tweede in de klasse H1. Gisteren scoorde het duo nog een algemene zege in de laatste RT van de dag. Maar later op de avond werd Van Rompuy geveld door koorts en kon deze morgen het startveld niet meer vervoegen.
Het duo nam een aarzelende start in het prille begin van deze tweede editie van de Dakar Classic met een mooi deelnemersveld van meer dan 140 voertuigen. Maar de ervaring van de regularity rijders, gekoppeld aan een perfecte Toyota HDJ80 van het team van TH-Trucks (dat ook de assistentie verzorgt voor Prodrive en dus ook Sebastien Loeb/Fabian Lurquin), zorgde ervoor dat het VR Racing duo zich vrij snel vooraan kwam nestelen. Een fout waarbij het duo tweemaal te snel reed na de finish leverde hen 400 strafpunten op. Zonder deze fout hadden ze tweede algemeen gestaan in de tussenstand. Maar dat zijn vijgen na Pasen.

Vandaag trok de karavaan zich dus opnieuw op gang voor de negende etappe zonder het team van VR Racing dat in strijd was voor een plaats binnen de top 5 algemeen en winst in de klasse. Het beloofde nochtans een mooie strijd te worden met de truck van Feryn Dakar Sport die op een voorlopige zesde plaats stond en dus het best geplaatste Belgische team in de race.

Foto: VR Racing
   

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op dinsdag 11 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons