van der Horst

Dakar: Colsoul en Willemsen beperken schade

Stéphane Henrard - Dunbee
Stéphane Henrard - Dunbee
De best genoteerde Belgen in de Dakar kenden dinsdag pech, maar wisten alsnog de schade te beperken. Jakub Przygonski en Tom Colsoul (Mini) reden tot twee keer toe lek en vallen net buiten de top tien. Peter Willemsen, die Ton van Genugten navigeert, handhaaft zich net in die top tien.
De beste Belgen in koers moesten meteen tijd prijsgeven. Przygonski en Colsoul (Mini) reden net na de start twee keer lek en zijn nu twaalfde, wel maar op een negental minuten van de kop. Mathieu Serradori (SRT Racing) eindigde met de Belgische navigator Fabian Lurquin opnieuw mooi in de top 20. Stéphane Prévot en Philippe Gache (Geely) parkeerden hun wagen als 25ste in de algemene stand. Het team kende moeilijkheden met het bandendruksysteem.
Stéphane Henrard (Dunbee) en vader en zoon Lambiliotte (Dunbee) kenden al bij al een mooie dag met een voorlopige algemene notering net buiten de top 30. Tussen beide teams is er een verschil van een kwartier dus dat kan nog een mooie onderlinge strijd opleveren. 
Charly Gotlib navigeerde Claude Fournier naar een 17de stek bij SxS.

Bij de vrachtwagens kenden Van Genugten en de Belg Peter Willemsen (Iveco) een lastige dag. De motorkap vloog open en beschadigde zo de voorruit. Later werden ze nog eens benadeeld met een tijdstraf van 20 minuten. Van Genugten bezeerde ook nog een teen bij een te zware afdaling in het slot. Ze zijn nu negende in de stand, op een half uur Eduard Nikolaev (Kamaz) die een twee op twee scoorde.

Van de andere Belgen nog geen spoor in de stand. Peter Van Delm (Ford) kantelde met zijn Ford, maar bleef ongedeerd. Maar ze zijn dus nog niet in de uitslag opgenomen. Voor de tweede Ford van Yves Rutten (Ford) zit het avontuur er al op.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 9 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons