van der Horst

Dakar Rally: De Mévius haalt meteen uit

Guillaume de Mévius - Toyota Hilux Overdrive
Guillaume de Mévius - Toyota Hilux Overdrive
Guillaume de Mévius heeft de eerste etappe van de 46ste Dakar op zijn naam geschreven. Onze landgenoot is uiteraard ook leider. Nasser Al-Attiyah verloor meteen bijna een half uur.
Na een voorproefje vrijdag begon zaterdag het echte werk met een etappe van ruim 400 kilometer. Nog geen zand, wel woest terrein. Beter kon de Dakar niet beginnen voor ons land, want Guillaume de Mévius (Toyota Overdrive) pakt bij zijn debuut in de koninginnenklasse meteen zijn eerste dagwinst. Een knalprestatie!

De Belg, bijgestaan door Xavier Panseri, was een hele dag vooraan te vinden. Mattias Ekström (Audi) voerde lang de forcing, maar toen de Zweed terrein verloor moest de Mévius enkel nog met Carlos Sainz (Audi) afrekenen. Hij was aan de meet uiteindelijk 1'44 sneller dan de Spaanse oud-winnaar.Dakarveteraan Giniel de Villiers (Toyota) werd derde op bijna tien minuten van de dagwinnaar.

BRX zat meteen in de hoek waar de klappen vielen. Sébastien Loeb (BRX) verloor bijna 23 minuten. Al-Attiyah verloor zelfs bijna 25 minuten.

Bij de motoren meteen gekende namen bovenaan met Ross Branch (Hero) die de dagwinst pakt. Hij was ruim 10 minuten sneller dan de Amerikanen Ricky Brabec (Honda) en Mason Klein (Korr).

Morgen wachten de eerste duinen in een etappe van 463 kilomter tegen de klok. De Mévius zal de sporen uittekenen voor de concurrentie!

Stand op 15.30 uur

Foto: ASO - DPPI

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op zaterdag 6 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons