van der Horst

Dakar: De Mévius pakt de kop bij de T3 lichte prototypes

Guillaume de Mévius - GRally OT3
Guillaume de Mévius - GRally OT3
Dagwinst zat er nog niet in voor Guillaume de Mévius in de Dakar Rally, maar met opnieuw een heel regelmatige etappe, hijst hij zich naar de kop van het T3-klassement. Oud-leider Mitchell Guthrie verloor ruim drie uur. Austin Jones is nu de eerste belager van de jonge Belg.
Guillaume de Mévius (GRally OT3) jaagt al enkele dagen op zijn eerste dagwinst, maar verder dan een rist podiumplaatsen is hij nog niet geraakt. Echter, zijn regelmatige resultaten brengen de jonge Belg aan kop van de koers bij de T3 lichte prototypes. Hij flirt tevens met een 25ste plaats algemeen bij de wagens.

De Belg is al van in het begin van deze Dakar in de bovenste regionen te vinden. Hij nestelde zich al snel in de top vijf en schoof geleidelijk op in de stand. Eergisteren kon hij nog niet profiteren van het wegvallen van Fransisco Lopez Contardo (Can-Am), en ook gisteren strandde hij op een zucht van de kop toen Seth Quintero (Red Bull) vooraan wegviel. Voor de derde dag op rij ziet de Mévius echter iemand voor zijn neus wegvallen. Mitchell Guthrie (Red Bull - T3M) verloor in de vijfde proef drie uur en is uitgeteld voor de zege. De Mévius schuift zo nog een bank vooruit en start vrijdag als leider aan de zesde proef van deze Dakar. Daarmee is de jonge Belg, die nog altijd maar bezig is aan zijn tweede deelname, al verder geraakt dan vorig jaar toen hij moest opgeven in de vijfde etappe.

De Mévius kende wel een moeilijke dag met een kwartier verlies in het tweede deel van de etappe. De dagzege ging naar Seth Quintero. De Belg krijgt nu de Amerikaan Austin Jones (Can-Am) achter zich. Hij heeft een voorsprong van ruim zeven minuten. Seth Quintero neemt het podium in vizier, weliswaar op anderhalf uur van de Mévius.

Foto: ASO - DPPI | F. Gooden 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 5 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons