van der Horst

Dakar: De Mévius gebruikt joker

Guillaume de Mévius - GRally OT3
Guillaume de Mévius - GRally OT3
"We hebben onze joker gebruikt." Guillaume de Mévius is ontsnapt aan een hachelijke situatie in de tiende etappe van de Dakar. De Belg houdt wel de kop bij de T3 lichte prototypes op vier dagen van het einde in deze Dakar Rally.
Guillaume de Mévius kende geen al te beste kennismaking met de 'empty quarter', een stuk ongerepte woestijn nabij Oman. Amper drie kilometer na de start plantte de Mévius zijn buggy op een duin. Zijn OT3 lag op de flank en hij had een lekke band. Met de hulp van de toeschouwers bleef het verlies beperkt tot vijf minuten.

"We hebben onze joker gebruikt. Deze Dakar komt telkens met verrassingen. We zijn gestart met duinen, dit tot het einde van de rally. Het profiel is volledig anders dan de voorbije etappes. Elk van ons zal het verdiend hebben, maar begrijp het niet verkeerd; we gaan voor winst", aldus de Mévius.

Morgen is er het eerste luik van de marathonetappe. De late start van de Belg kan mogelijk de sleutel zijn tot winst. De Mévius verdedigt zowat acht minuten op Austin Jones (Red Bull).

Foto: ASO - DPP | F. Gooden

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 11 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons