van der Horst

Dakar: Ekström eerste leider na proloogwinst

Seth Quintero - Toyota Hilux
Seth Quintero - Toyota Hilux
Mattias Ekström is de eerste leider van de 46ste editie van de Dakar Rally. Hij ging vrijdagochtend debutant Seth Quintero en Sébastien Loeb vooraf in een korte proloog.
Een aperitiefje, meer was het niet. Mattias Ekström vlamde in zestien minuten tijd naar een eerste dagwinst(je). De Zweed bezorgt Audi op die manier een eerste succes. Seth Quintero (Toyota) mag meteen een verrassing genoemd worden. De Amerikaan was amper 23 seconden trager. Dat moet Toyota Gazoo Racing moed geven nadat ze hun kopman Nasser Al-Attiyah zagen vertrekken naar BRX. Sébastien Loeb klokte een derde tijd.

Marcos Baumgart (X Rally) en Christian Baumgart (X Rally) waren de vreemde Braziliaanse eenden in de top vijf. Nasser Al-Attiyah (BRX) moest vrede nemen met een stek buiten de top tien, als opener. Hij verliest maar een minuutje op de eerste leider.

Ook bij de motoren een verrassing, want daar was de winst voor de Spanjaard Tosha Schareina (Honda).

Morgen wordt het meteen andere koek. De eerste proef telt 414 kilometers tegen de klok en leidt naar Al Henakiyah, over woest terrein, zonder al te veel zand en duinen.

Stand 12 uur

Foto: ASO - DPPI




 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 5 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons