van der Horst

Etappe 9: Roma wint - Al-Attiyah dicht bij zege na pech concurrentie - Baaldag voor Ten Brinke/Colsoul

Joan "Nani" Roma - MINI ALL4 Racing
Joan "Nani" Roma - MINI ALL4 Racing
De negende etappe in de Dakar 2015 stond in het teken van Nasser Al-Attiyah, al won de Qatarees niet. Nani Roma pakte eindelijk zijn eerste zege en kon zo de pech van de openingsdag deels achter zich laten. De Spanjaard was aan de meet dan wel zes en een halve minuut sneller dan merkgenoot Al-Attiyah, maar omdat de grootste concurrenten van laatstgenoemde het allemaal lieten afweten, doet de Qatarees wel een uitstekende zaak in het klassement. Voor Tom Colsoul en Bernhard Ten Brinke was het eveneens een dag om snel te vergeten.
  • Oeste Kart
Overdrive-rijders Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul finishten vandaag op meer dan twee uur en kunnen zo de eindzege wel vergeten met een plaats nog net in de top 10. Na een check van de wagen tijdens de rustdag en de vervanging van alle aandrijfassen, brak er reeds na vijf kilometer een nieuwe aandrijfas, wat beide heren noopte tot een reparatie. In de stand heeft Al-Attiyah nu bijna 25 minuten bonus op Giniel De Villiers en 40 eenheden op Yazeed Alrajhi; een relatief comfortabele voorsprong dus.

Spanning is er dan weer wel bij de motoren, waar Paulo Gonçalves een kleine vier minuten terugpakte op leider Marc Coma, maar waar vooral Heldert Rodrigues zijn pech van maandag achter zich liet en zonder klassementsambities recht naar dagwinst reed.

Bij de trucks was Airat Mardeev vandaag snelste; de Rus bouwde anderhalve minuut voorsprong uit op land- en Kamaz-merkgenoot Eduard Nikolaev. Victor Manuel Gallegos Lozic was primus bij de Quads, maar staat in het klassement nog steeds op meer dan vijf uur. Rafal Sonik wipte terug over Ignacio Casale naar de leiding in de stand en telt exact vier minuten bonus.

Foto: BMW AG



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Dakar Rally Raid op dinsdag 13 januari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons