van der Horst

Dakar: Fabian Lurquin primus onder de Belgen

Fabian Lurquin - SRT
Fabian Lurquin - SRT
Na twee dagen zitten alle zeven gestarte Belgen nog altijd in de Dakar Rally. Fabian Lurquin is aan de zijde van Mathieu Serradori beste Belg in hun Century.
Bernhard ten Brinke - Toyota Gazoo Racing
Bernhard ten Brinke - Toyota Gazoo Racing
Niet Tom Colsoul maar Fabian Lurquin is momenteel beste Belg in de 42ste Dakar. Het Frans-Belgische duo Serradori - Lurquin maakte maar amper één klein foutje in een aartsmoeilijke etappe en kon daardoor naar een sterke vierde tijd rijden. Die plaats bracht hen meteen naar de vierde plaats in de algemene stand op amper 1'15 minuut van de podiumplaats van Nasser Al-Attiyah. Bernhard Ten Brinke (Toyota Gazoo) reed om de haverklap lek en moest zelfs rekenen op een extra reserveband van dagwinnaar Giniel De Villiers (Toyota Gazoo). Hij en zijn co-rijder Tom Colsoul handhaven zich maar net in de top tien op 21 minuten. Ten Brinke strooide wel met veel lofwoorden over Colsoul die de Nederlander foutloos naar de eindstreep in Neom bracht. Het duo maakt zich nog niet al te veel zorgen, ondanks twee moeilijke dagen.

In SSV is François Beguin met twee correcte top 15-noteringen twaalfde in de algemene stand aan de zijde van Axel Alletru, op een uur van de leider. Opvallend is de stijgende aantrekkingskracht van die categorie waar onder meer ook Cyril Despres in rondtuft.

Bij de trucks komt Jan Van Der Vaet (Renault) helemaal op stoom naast Nederlander Pascal De Baar. Met een achtste stek duiken ze top tien binnen. De andere Belgen staan vooral in voor de assistentie. Dave Ingels verloor drie uur. Dave Berghmans en Tom Geuens die assistentie leveren voor Toyota Overdrive rolden ook dik drie uur later binnen dan de dagwinnaar Siarhei Viazovich die daarmee een dubbelslag slaat. 

Foto: SRT Facebook & Bernhard ten Brinke RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op maandag 6 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons