van der Horst

Dakar: Flink aantal Belgen bereiken Jeddah

Sébastien Loeb - BRX Hunter
Sébastien Loeb - BRX Hunter
Enkele Belgen bereikten de finish niet van de Dakar Rally, maar een groot deel van de stevige delegatie reed wel over de eindmaat in Jeddah. Met Fabian Lurquin op het podium bij de wagens en drie etappezeges, waarvan twee voor Lurquin en eentje voor Guillaume de Mévius, is de Dakar zeker geslaagd voor ons land.
Alexandre Leroy - CR6
Alexandre Leroy - CR6
Fabian Lurquin werd uiteraard bovenaan verwacht aan de zijde van Sébastien Loeb (BRX Hunter), maar zo vanzelfsprekend is dat zeker niet. Het duo deed het ontzettend goed en maakte eigenlijk maar één fout door in de openingsweek Henk Lategan (Toyota) te lang te volgen, maar aan Nasser Al-Attiyah (Toyota) was niet veel te doen. Ook de familie Imschoot deed het naar behoren en eindigde 33ste. Alexandre Leroy (CR6) leek op weg naar een plaats in de top dertig maar op de voorlaatste dag verloor hij veel tijd en moest hij uiteindelijk vrede nemen met de 45ste plaats. Charly Gotlib moest opgeven na een ongeval.

Bij de motoren bereikten drie van de vier Belgen de finish. Jérome Martiny eindigde maar net buiten de top dertig bij zijn debuut. Mikael Despontin eindigde 51ste. Mathieu Liebaert, onze tweede rookie, eindigde 57ste.

Serge Bruynkins eindigde met Jan De Wit in de categorie SSV netjes in het pak als 26ste.

Peter Willemsen - Iveco
Peter Willemsen - Iveco
Peter Willemsen werd bij de trucks knap zesde aan de zijde van Martin Van Der Brink. Hij eindigde na vier trucks van Kamaz en de eerste vrachtwagen van Team De Rooy. Jan Van Der Vaet eindigde veertiende naast Pascal De Baar in hun Renault. Dave Berghmans en Tom Gueuns eindigde 29ste. De andere Belgen waren minder fortuinlijk en moesten opgeven.

Foto: ASO en DPPI
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 14 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons