van der Horst

Dakar: Gemengde start voor de Belgen

Sébastien Loeb - BRX Hunter
Sébastien Loeb - BRX Hunter
Niet alle Belgen hebben er een zorgeloze dag op zitten, maar enkele landgenoten lieten zich wel opmerken tijdens de openingsetappe in de Dakar Rally in Saoedi-Arabië.
  • Hamofa Performance
Fabian Lurquin was de beste Belg met een tweede plaats. Lurquin loodste Sébastien Loeb perfect door de eerste proef. Geen sinecure, want zowat de helft van de favorieten en outsiders lieten zich reeds vangen. De familie Imschoot deed het ook heel knap met een 38ste tijd. De andere Belgen bij de wagens beleefden een minder leuke dag. Alexandre Leroy en Charly Gotlib verloren 3 uur en meer en eindigden buiten de top vijftig.

Bij de lichte prototypes leek Guillaume de Mévius op weg naar een stunt, maar die droom en alle podiumaspiraties strandden kort voor de finish van de openingsdag. Ook François Beguin staat helemaal onderaan de tabellen.

Bij de motoren ging het beter voor enkele Belgen met Jérome Martiny op een mooie 28ste stek. Mathieu Liebaert en Mikael Despontin eindigden net buiten de top vijftig. Walter Roelants eindigde 84ste.

Net zoals zaterdag nestelden Peter Willemsen - negende - en Jan Van Der Vaet zich rond de tiende stek. Ook de andere Belgen, zoals Igor Bouwens overleefden de eerste slag.

Foto: ASO - DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op maandag 3 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons