van der Horst

Dakar: Guerlain Chicherit en Extreme E uitgenodigd voor showcase

Guerlain Chicherit
Guerlain Chicherit
Dit weekend is het zover, dan gaat de 42ste editie van Dakar Rally van start in Saoedi-Arabië. Terwijl de meeste aandacht naar de 351 deelnemers zal gaan, werd er ook een special guest uitgenodigd. De organisatie van de Extreme E kreeg namelijk een invitatie van ASO, de organisator van de Dakar Rally, om de Odyssey 21 tentoon te stellen tijdens twee gelegenheden. Hierop ging de organisatie van Extreme E graag op in en laat Guerlain Chicherit de honneurs waarnemen.
  • LTF
De Fransman, die overigens tien deelnames aan de Dakar Rally op zijn naam heeft staan, kwam vorig jaar uit in het WK Rallycross met zijn eigen ploeg GC Kompetition en heeft tevens ook een link met de elektrische autosport. Met zijn bedrijf GCK Energy is hij de officiële energieleverancier voor de elektrische wagens die in 2021 hun debuut zullen maken in de WRX en Junior e-WRX.

Chicherit zal twee keer uitrukken met de Odyssey 21. De eerste maal tijdens de shakedown en zal verder ook de laatste etappe openen in Qiddyah. Daarnaast zal de e-SUV een heus testprogramma afwerken in de Saoedische woestijn, waarbij de wagen op verschillende ondergronden zal getest worden in aanloop naar de eerste race in januari volgend jaar.

Foto: Extreme EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Dakar Rally Raid op woensdag 1 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons