van der Horst

Dakar: Ken Block aan het stuur van de Odyssey 21 tijdens afsluitende etappe

Ken Block
Ken Block
Terwijl Guerlain Chicherit nog de eer kreeg om de Odyssey 21 aan de tand te voelen tijdens de shakedown van de Dakar Rally, besloot de organisatie van de Extreme E om voor de volgende vertoning de Odyssey 21 een nieuwe piloot erbij te halen, niemand minder dan Ken "Hoonigan" Block. De Amerikaan zal de elektrische SUV besturen tijdens de afsluitende etappe in Qiddiya. Met deze stunt hoopt ook David Castera, directeur van de Dakar Rally, in de toekomst wagens met alternatieve energie aan de start te krijgen.
Block is al lang een vaste waarde in het rallywereldje, waar hij onder meer deelnam aan het WRC en het WK Rallycross, maar daarbuiten is de Amerikaan een heuse ster op YouTube. Zijn Gymkhana-filmpjes, waar hij onder meer eens al driftend door de straten van San Francisco ging, kunnen rekenen op meer dan 550 miljoen views wereldwijd.

Odyssey 21 SUV
Odyssey 21 SUV
Daarnaast heeft hij ook een zwak voor de meest beroemde rally raid ter wereld: "Dakar is altijd al iets interessant geweest om te ervaren, dus dit is een mooie opportuniteit voor mij om te ontdekken waarom deze race zo speciaal is. Ik ben de organisatoren van de Extreme E dan ook dankbaar dat zij mij uitgenodigd hebben." De afsluitende etappe, die overigens maar 20 km telt, gaat volgende week zaterdag door in Qiddiyah.

Foto's: Hans Van Onsem - Extreme ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Dakar Rally Raid op vrijdag 10 januari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons