van der Horst

Dakar: Loeb als privé-rijder aan de start met Peugeot 3008 DKR

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Sébastien Loeb zal dan toch deelnemen aan de komende Dakar Rally. Met de steun van Red Bull zal hij een Peugeot 3008 DKR inzetten uit de renstal van PH Sport. Het betreft vanzelfsprekend geen fabrieksprogramma gezien Peugeot stopte met de Dakar, maar een privé-initiatief.
De voorbije drie jaar nam Sébastien Loeb als officieel piloot deel aan de Dakar met Peugeot, maar de Fransen trokken de stekker uit hun succesvolle project. "Dit was wellicht mijn enige kans om de Dakar te winnen", zei Loeb vorig jaar. Hij moest noodgedwongen opgeven toen zijn co-rijder Daniel Elena geblesseerd raakte aan zijn rug.

Maar er komt alsnog een herkansing. Loeb zal met de steun van Red Bull een Peugeot 3008 DKR inzetten, versie 2017 (omdat de 2018-versie niet meer mag). PH Sport, dat niet aan zijn proefstuk toe is, zal de wagen inzetten. Loeb wil de eerste privé-rijder worden die de Dakar wint sinds Jean-Louis Schlesser in 2000.

Gemakkelijk wordt het niet. Niet enkel moet dus de "oudere" 2017-versie ingezet worden, Loeb zal ook weinig testwerk kunnen verrichten.

De rally start op 6 januari in Peru. Elf dagen later zullen we weten of Loeb in zijn missie geslaagd is.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 31 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons