van der Horst

Dakar: Loeb bijt terug

Sébastien Loeb - BRX Hunter
Sébastien Loeb - BRX Hunter
Sébastien Loeb heeft de vierde etappe gewonnen in de Dakar Rally, een lus rond Ha'Il. De Fransman haalde het voor twee andere geslagen honden, Stéphane Peterhansel en Carlos Sainz. Nasser Al-Attiyah houdt makkelijk de kop na een probleemloze etappe.
Vandaag stonden er 425 wedstrijdkilometers op het programma. De karavaan trok meteen de duinen in. Daarna mochten de navigatoren opnieuw proberen uit te blinken om het verschil te maken. Ondanks die lange tocht bleven de verschillen opvallend klein met weinig problemen bij de toppers, op Guerlain Chicherit (BRX), gisteren nog dagwinnaar, na.

Stéphane Peterhansel (Audi), gisteren in goede doen, trok meteen de kop in deze etappe. Hij leidde tot halfweg, tot zijn landgenoot Sébastien Loeb (BRX) een tandje ging bij steken. Loeb vertrok pas als 33ste en kon dus het mulle spoor nuttigen van zijn voorgangers. Loeb haalde het ook, met 13 tellen voorsprong op de recordwinnaar. Carlos Sainz (Audi) herstelde ook van een offday gisteren en reed naar een derde stek op bijna twee minuten, kort voor leider Nasser Al-Attiyah die zowat een hele dag de lijnen moest uitzetten na het verdwijnen van onder meer Guerlain Chicerit, die uit de top 30 valt. Yazeed Al-Rahji (Overdrive) rondde de top vijf.

Algemeen leidt Al-Attiyah met 14 minuten voorsprong op Al-Rahji. Peterhansel volgt op 18 minuten. Sainz zit al op dik een half uur. Loeb klimt weer in de top 15, op anderhalf uur van de kop.

Bij de T3 prototypes mistte Guilaume de Mévius (GRally OT3) opnieuw dagsucces en de koppositie. Hij beende Seth Quintero (Red Bull) bij, die helemaal wegviel vooraan, maar moest weerom Michell Guthrie (Red Bull), opnieuw dagwinnaar, laten voorgaan. Hij is nu tweede op anderhalve minuut van de Amerikaan, maar die gedroomde podiumpositie lijkt, na een derde ver in deze Dakar, meer dan ooit tot de mogelijkheden te behoren.

Bij de motoren was Joan Barreda Bort (Honda) de sneltste. Daniel Sanders (GasGas), als eerste op de weg vandaag, had aan een achtste plaats genoeg om zijn kop te redden, met drie minuten op Skyler Howes (Husqvarna).

Morgen lijkt iets korter met 373 wedstrijdkilometers, maar op het programma staan zand, zand en nog meer zand. Het wordt één lange slalomrace om het hardste zand te vinden.

Stand 15.30 uur

Foto: ASO - DPPI | Delfosse Julien
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op woensdag 4 januari 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons