van der Horst

Dakar: Loeb niet te stuiten, de Mévius op podiumkoers

Sébastien Loeb - BRX Hunter
Sébastien Loeb - BRX Hunter
De vijfde op rij en nummer zes in totaal. Sébastien Loeb en Fabian Lurquin zijn oppermachtig in het tweede deel van deze Dakar Rally. De Fransman schuift ook door naar stek twee. Guillaume de Mévius ligt op podiumkoers.
De marathonetappe zit er op en daarmee zit ook deze editie van de Dakar Rally in een slotfase.

We kunnen ons bijna de dag niet meer inbeelden wanneer iemand anders dan Sébastien Loeb (BRX) een dagzege pakte. Voor de vierde dag op rij moest Loeb openen, en voor de vierde dag op rij, liet de Elzasser niemand in zijn spoor kruipen. Hij leidde opnieuw van start tot finish. Aan de meet was hij drie minuten sneller dan Mattias Ekström (Audi), na Loeb de beste man in koers deze week, en Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo).

Loeb is nu in de algemene stand tweede, op anderhalf uur van Al-Attiyah. De Fransman ging voorbij revelatie Lucas Moraes (Overdrive). Ook Henk Lategan (Toyota Gazoo) moest een plekje laten, ten voordele van Giniel de Villiers (Toyota Gazoo) die zich nog geen enkele dag toonde, maar wel vierde is.

Austin Jones (Red Bull) leidt in T3. Guillaume de Mévius (GRally) is hersteld van zijn problemen en zit nu op koers voor het podium, op anderhalf uur van de leider. De Belg kan nog een inspanning doen om tweede te worden. Hij zit op 20 minuten van Seth Quintero (Red Bull).

Toby Price (KTM) is voor de eerste keer leider in deze Dakar. Hij nam de kop over van Skyler Howes (Husqvarna). Het verschil bedraagt amper 28 seconden.

Foto: ASO - DPPI | F. GoodenDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 13 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons