van der Horst

Dakar: Loeb zet zegereeks verder, de Mévius ruikt podium

Sébastien Loeb - BRX Hunter
Sébastien Loeb - BRX Hunter
Sébastien Loeb heeft zijn zevende overwinning gepakt in de Dakar Rally, zijn zesde op rij. Nasser Al-Attiyah heeft zijn vijfde eindzege voor het grijpen. Guillaume de Mévius ligt nog altijd op podiumkoers in de klasse T3.
De karavaan laat het 'lege kwartier' stilaan achter zich, maar moest ook vandaag, op de voorlaatste dag, opnieuw door zand en duinen klieven. Met amper 154 kilometer was dit één van de kortste etappes, maar omdat de gemiddelde snelheid laag lag, hadden de rijders opnieuw een vette kluif aan deze proef.

Er was voor de zesde dag op rij niets te doen aan Sébastien Loeb en onze Belg Fabian Lurquin (BRX). De Elzasser reed opnieuw de hele proef aan de leiding. Aan de finish was hij ruim vijf minuten sneller dan leider Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo) en ruim zes minuten sneller dan Mattias Ekström (Audi) die het voortreffelijk blijft doen en zo alsnog voor een goed gevoel zorgt bij Audi na een lastige Dakar.

Algemeen leidt Al-Attiyah nu met een uur en twintig minuten voorsprong op Loeb. Lucas Moraes (Overdrive), de Braziliaanse rookie, is op weg naar het podium op ruim anderhalf uur van de Qatarees. Giniel de Villiers (Toyota Gazoo) en Henk Lategan (Toyota Gazoo) vullen nog steeds de top vijf. 

In T3 is Austin Jones (Red Bull) nog altijd stevig leider. Guillaume de Mévius (GRally OT3) is nog één rit verwijderd van zijn eerste finish en podium.

Bij de motoren blijft het razendspannend. Kevin Benavides (KTM) ging met de dagzege lopen en komt zo opnieuw een goede positie voor de algemene overwinning. De Argentijn heeft nu nog een achterstand van amper 12 seconden op zijn teamgenoot Toby Price (KTM) die gisteren de kop pakte. Ook Skyler Howes (Husqvarna) is nog niet uitgeteld. De volledige top drie zit binnen de anderhalve minuut.

Morgen gaan we naar Dammam, aan de Perzische Golf. Een uitsmijtertje van 130 wedstrijdkilometers, al zal dat vooral bij de motoren niet zo aangevoeld worden.

Foto: ASO - DPPI | Charly Lopez
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op zaterdag 14 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons