van der Horst

Dakar: Loodzware rit ingekort, onduidelijkheid rond stand

Ton Van Genugten - Iveco
Ton Van Genugten - Iveco
Een overzicht opmaken van de Belgen na de vijfde proef in de Dakar Rally is niet simpel. De rit werd namelijk ingekort door een dichte mist. Wat er gaat gebeuren met de uitslagen is vooralsnog onduidelijk.
De beste Belgen in koers konden de rit uitrijden. Tom Colsoul werd aan de zijde van Jakub Przygonski (Mini) vijfde in de daguitslag en blijft vierde in de algemene stand op 38 minuten van de leider en op 4 minuten van een podiumplaats. Ook Philippe Gache en Stéphane Prévot (Geely) bereikten het einddoel met een 17de tijd en zijn nu 14de algemeen. Stéphane Henrard en de familie Lambiliotte geraakten tot WP8, waar de hertekende finish lag. Henrard had tot dan de 23ste tijd in handen, Lambiliotte de 38ste. 

Charly Gotlig en Claude Fournier zijn nog niet toegekomen aan de finish en het is vooralsnog onduidelijk of ze dat ook nog zal lukken. Ze reden meerdere keren lek en hebben een schokdemper gebroken. Het was/is wachten op assistentie.

Bij de trucks klokte Peter Willemsen met Ton Van Genugten een vijfde tijd en wonnen ze de teamstrijd binnen Team Van Rooy. Ze zijn nu vijfde in de stand.

Alle resultaten moeten wel nog met een korrel zand worden genomen, want een officiële tussenstand is er nog niet.

De wedstrijd werd overigens opgeschrikt door een ongeval van de Rus Karginov, meervoudig dagwinnaar. Hij raakte een Zuid-Afrikaanse toeschouwer maar reed door. De toeschouwer is niet in levensgevaar.

Foto: Dakar ASO

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op zaterdag 12 januari 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons