van der Horst

Dakar onthult parcours van 43ste editie

Nasser Al-Attiyah - Toyota Gazoo Racing
Nasser Al-Attiyah - Toyota Gazoo Racing
De Dakar Rally heeft het parcours voor de komende editie voorgesteld. Die vindt opnieuw plaats in Saoedi-Arabië en zal nieuw gebied verkennen vanuit vertrekbasis Jeddah. De zwaarste rally van de wereld vindt plaats van 3 tot 15 januari.
Geheel in detail is het parcours nog niet vrijgegeven, maar er wordt gestart met een proloog in havenstad Jeddah dat zowel zal dienen als start- als aankomstplaats, met een rustdag in Ha'il. Het parcours zal volledig nieuw zijn in vergelijking met vorig jaar, toen de Dakarkaravaan voor het eerste strandde in Saoedi-Arabië.

De focus zal liggen op navigatie wat het voor de rijders, maar vooral de co-rijders bijzonder zwaar zal maken. Roadbooks worden pas 10 minuten voor de start uitgedeeld. Er worden ook maatregelen genomen om de snelheid te verlagen met 'slow zones'. Voor de motoren geldt een bandenrestrictie en moeten rijders een veiligheidsjas met geïntegreerde airbags dragen. De organisatie wil daarmee de veiligheid verhogen na twee dodelijke ongevallen vorig jaar.

Een bijzondere vernieuwing is dat er nieuwe categorie wordt ingericht voor wagens ouder dan 2000 in de Dakar Classic.

Foto: Willy WeyensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 12 juni 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons