van der Horst

Dakar onthult verrassend parcours voor editie 2023

Nasser Al-Attiyah - Toyota Hilux
Nasser Al-Attiyah - Toyota Hilux
De organisatie van de Dakar Rally heeft het parcours voor de komende editie onthuld. De rijders zullen, tussen 31 december en 15 januari, Saudi-Arabië van west naar oost doorkruisen om voor het eerst te eindigen aan de Perzische Golf, in Damman, op een zucht van Bahrein. Het is de vierde keer dat de Dakar Rally te gast is in Saudi-Arabië.
Het startschot wordt gegeven op oudejaarsavond met een proloog aan een bijzonder 'zeekamp' aan de kust van de Rode Zee. De eerste proef is een lusje rond het basiskamp. De daaropvolgende proeven zullen nog vertrouwd aan doen met rustplaatsen in Alula en Ha'Il om uiteindelijk te gaan rusten in Riyadh. 

Daarna trekt de karavaan naar het zuidoosten van het land, tot tegen de grens van Oman, waar er vier dagen zal getufd worden in het 'Empty Quarter'. In die regio nabij Shaybah wordt ook de marathonproef afgewerkt. 

In het slotweekend moeten de deelnemers via Al-Hofuf richting Dammam waar de eindmeet is getrokken. De rally eindigt op zondag 15 januari.

ASO belooft met een afstand van bijna 5 000 kilometer één van de zwaarste edities ooit. Vooral het tweede deel van deze Dakar kan verrassen, want die regio werd amper aangeboord. Na twee volle weken kennen we de opvolger van Nasser Al-Attiyah.

Foto: ASO - Charly Lopez

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 1 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons