van der Horst

Dakar: Podiumdroom voor Serradori en Lurquin spat uiteen, Lategan breekt sleutelbeen

Matthieu Serradori en Fabian Lurquin - Century SRT
Matthieu Serradori en Fabian Lurquin - Century SRT
Na de opgave van Tom Colsoul eerder deze week, lijkt ook een topnotering voor Fabian Lurquin ver weg. Samen met zijn Franse rijder Mathieu Serradori kwam hij donderdag al vroeg in de problemen.
  • MF Racing
Mathieu Serradori en de Belgische co-rijder Fabian Lurquin kenden een moeilijke woensdagetappe maar bleven wel in strijd om het podium. Die kans is nu heel ver weg. Het duo kwam kort na de start van de vijfde etappe richting Al Qaisumah in de problemen. Na 17 kilometer begaf de vering het en rukte een wiel af. Er restte het team weinig anders dan te wachten op assistentie.

De vijfde etappe blijkt trouwens een scherprechter te worden met grote verschillen. Nog erger verging het de Zuid-Afrikaanse revelatie Henk Lategan (Gazoo Toyota) die in de openingskilometers crashte. De rookie werd overgebracht naar het ziekenhuis met een gebroken sleutelbeen. Zijn co-rijder bleef ongedeerd.

Foto: Mathieu Serradori Rallye - FacebookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 7 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons