van der Horst

Dakar Rally: Igor Bouwens schuift zeven plaatsen op in het klassement

Igor Bouwens - Gregoor Trucks
Igor Bouwens - Gregoor Trucks
Igor Bouwens heeft zaterdag zeven plaatsen gewonnen in het klassement van de Dakar 2024. In de eerste rit werd hij veertiende en dat wordt ook zijn plaats in het klassement. “De eerste dagen zijn goed verlopen. Ik ben blij dat het team wat rust krijgt, want de truck vergt enkel wat routine-onderhoud.”
  • Powercars
Na de proloog van vrijdag was de Dakar vandaag toe aan de eerste echte etappe. Tussen Al Ula en Al Henakiyah, niet ver van de heilige stad Medina, lagen 544 kilometers, waarvan 414 tegen de chrono. Dat was althans het plan, maar na een ongeval in de ochtend, waarbij een toeschouwer werd aangereden door een auto, werd de start een tijdje uitgesteld. Uiteindelijk werd daarom de rit voor de vrachtwagens ingekort, omdat de piste over een vulkaanlandschap in het donker te gevaarlijk zou worden. Bij het tweede controlepunt, na 281 kilometer, zat de klus erop.

Igor Bouwens, Syndiely Wade en Ulrich Boerboom reden een degelijke rit. Ze baanden zich een weg tussen de auto’s en SSV’s, de kleine buggy’s, die voor hen gestart waren en wisten ook een zestal trucks in te halen. Op het einde noopte een kleine navigatiefout hen tot een ommetje, waardoor ze van de elfde plaats terugvielen naar de veertiende op 1u03’ van Janus van Kasteren. De titelverdediger had vrijdag ook al de proloog gewonnen.

Igor Bouwens: “De eerste lange etappe is goed verlopen. Eerst zwaar trekken in het zand, daarna veel stenen, waarop veel banden stuk zijn gereden, maar wij zijn daar gelukkig van gespaard. De dag is heel goed meegevallen. Aan de truck moet vanavond alleen routine-onderhoud gebeuren en daar ben ik blij voor. De mekaniekers hebben de eerste dagen hier in Saudi-Arabië hard moeten werken om hem door de keuring te krijgen. Als je veertien dagen zo hard moet werken, dan hou je dat niet vol. Daarom ben ik blij dat we alleen preventief onderhoud moeten doen en dat ze wat rust krijgen.”

Op zondag gaat het van Al Henakiyah naar Al Duwadimi, een etappe van 662 kilometer, waarvan 470 tegen de chrono. De karavaan krijgt de eerste 30 kilometer duinen voor de wielen geschoven, maar het is toch vooral een snelle rit over een hardere ondergrond.

Gregoor Trucks Pers
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op zaterdag 6 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons