van der Horst

Dakar: Stevig Belgisch konvooi in Dakarkaravaan

Daniel Elena en Tom Colsoul
Daniel Elena en Tom Colsoul
Bijna 40 Belgen stomen zich klaar om op nieuwjaarsdag de eerste kilometers af te werken in de Dakar Rally. Tussen die stevige delegatie zitten enkele kanshebbers om een hoofdrol te spelen in de komende editie.
Kris Wauters - Koen Wauters - Pascal Feryn
Kris Wauters - Koen Wauters - Pascal Feryn
De Belgen lijken de Dakar opnieuw te ontdekken al moet meteen gezegd dat ruim een derde aantreedt bij de Classics, een nevenwedstrijd voor historische wagens, waar het aantal deelnemers dit jaar flink gegroeid is. Sara Carmen Bossaert is er weer bij, aan de zijde van Amy Lerner. Zij mogen na hun ervaring van vorig jaar mikken op een top tien. Het is ook uitkijken naar Pascal Feryn en Koen Wauters die zijn comeback maakt na 10 jaar afwezigheid.

Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin
Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin
Ook onder meer de familie Claeys, René Declercq en Dirk Van Rompuy komen aan de start. Naast Van Rompuy zit Jean-Marie Lurquin, de vader van Fabian Lurquin die onze belangrijkste spits wordt in Saoedi-Arabië.



Matthieu Serradori en Fabian Lurquin - Century SRT
Matthieu Serradori en Fabian Lurquin - Century SRT
Lurquin zit namelijk naast Sébastien Loeb (BRX) en mag dus dromen van een podiumstek. De Belg liet zich vorig jaar opmerken aan de zijde van Mathieu Serradori (CR6) met wie hij onder meer een dagwinst boekte. Verder bij de wagens is het uitkijken naar Erwin en Olivier Imschoot, en Alexandre Leroy die een sterke CR6 inzet. Oud-gediende Charly Gotlib stapt in extremis over naar deze categorie omdat hun buggy niet klaar raakte.

Daarnaast kijken we in de eerste plaats uit naar de lichte prototypes waar Guillaume de Mévius en Tom Colsoul mogen dromen van een dichte ereplaats nadat ze zich eerder dit jaar al enkele keren positief lieten opmerken. Voormalige wereldkampioen Tom Colsoul is de perfecte gids. Ook François Beguin neemt plaats in de navigatiezetel in deze attractieve klasse.

Ook bij de motoren zien we een kwartet Belgen met onder meer veteraan Walter Roelants. Bij de quads zijn er geen Belgen, bij de SSV's eentje met navigator Serge Bruynkens.

Igor Bouwens/Ulrich Boerboom - Gregoor Racing Team
Igor Bouwens/Ulrich Boerboom - Gregoor Racing Team
Er kan ook gescoord worden bij de trucks. Peter Willemsen mag naast Martin Van Den Brink dromen van een top vijf in de krachtige Iveco. Ze moeten wel afrekenen met een armada Kamaztrucks. Jan Van Der Vaet zit naast de Nederlander Pascal De Baar in de Renault. Daarnaast zien we Igor Bouwens en Ulrich Boerboom, Dave Berghmans en Tom Geuens die het Belgische Overdrive ondersteunen en een volledig Belgisch trio met Didier Monseu, Emmanuel Eggermont en Edouard Fraipont.

De wedstrijd eindigt op 14 januari in Jeddah, vanwaaruit ook vertrokken wordt richting echte startplaats Ha'Il.

Foto: ASO - DPPI, Willy Weyens, VRRacing & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 30 december 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons