van der Horst

Dakar: Ten Brinke met officiële Toyota naar Dakar

Bernhard ten Brinke-Tom Colsoul - Toyota Overdrive
Bernhard ten Brinke-Tom Colsoul - Toyota Overdrive
De Nederlander Bernhard ten Brinke wordt opgenomen in het team Toyota Gazoo Racing South Africa voor de komende Dakar Rally. Dat meldt hij zelf in een persbericht.
Voor het eerst in de geschiedenis wordt een Nederlandse autocoureur opgenomen in een officieel fabrieksteam voor de Dakar Rally. Hij krijgt de Franse co-rijder Michel Perin naast zich. Bovendien bevindt hij zich met Nasser Al-Attiyah en Giniel De de Villiers in een topteam met bakken ervaring. 

Bernhard ten Brinke fabriekscoureur Toyota Gazoo Racing South Africa
Bernhard ten Brinke fabriekscoureur Toyota Gazoo Racing South Africa
Ten Brinke wist het team te charmeren met puike prestaties de voorbije jaren. Hij eindigde al eens zevende in 2015 en ging al lopen met dagwinst. Vorig jaar brandde zijn Hilux uit. "Bernhard heeft zichzelf bewezen als een constant presterende snelle coureur sinds hij voor het eerst meedeed aan de Dakar Rally in 2012. In 2016 won hij de openingsproef van het evenement en we zijn ervan overtuigd dat zijn tempo en consistentie niet alleen ten goede zullen komen aan onze resultaten, maar ook aan zijn teamgenoten Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers", zegt Glyn Hall, Team Principal van Toyota Gazoo Racing SA.

“Rijden voor Toyota Gazoo Racing South Africa is een unieke kans, die ik met beide handen aangrijp. Je merkt aan alles hoeveel ervaring dit team heeft; tot in de kleinste details is aan alles gedacht. Ik krijg bovendien de beschikking over de allermodernste Toyota Hilux Evo. Met dit ijzersterke pakket mag mijn doel duidelijk zijn: ik ga voor een topprestatie in de Dakar Rally 2018", aldus ten Brinke.

Foto: Ten Brinke PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally raid op zondag 12 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons