van der Horst

Dakar: Twee Belgen op podiumkoers

Guillaume de Mévius - Toyota Hilux Overdrive
Guillaume de Mévius - Toyota Hilux Overdrive
De Dakar draagt in deze editie een stevige Belgische tint. Overdrive is immer aanwezig, Fabian Lurquin rijgt de zeges aan elkaar met Sébastien Loeb en met Guillaume de Mévius mogen we nog dromen van een podiumplaats. De Belgen doen het meer dan behoorlijk, enkel bij de trucks valt er weinig te noteren.
België laat zich opmerken in Saoedi-Arabië. Met Yazeed Al-Rajhi stond het Belgische team Overdrive bijna een halve week op kop tot de Saoedi wegviel na een koprol. Met Guillaume de Mévius, opgeschaald van T3 naar de koninginneklasse, is er wel nog hoop op een algemene podiumplaats. De Mévius is vierde, en eerste privé-rijder! Zelfs Belgische winst is nog mogelijk, want Fabian Lurquin verzamelde reeds drie dagzeges met Sébastien Loeb (BRX) en hangt op 19 minuten van leider Sainz.

Ook Stefan Carmans zit nog altijd in koers en is 71ste algemeen bij de wagens.In de T1+-klasse is hij 22ste.

Ook bij de motoren doen de Belgen het behoorlijk met Jérome Martiny als vaandeldrager. Hij is opgerukt naar plaats 25. Joris Van Dyck en Pierre Saeys hangen in de top 70. Gwen Backx moest opgeven.

Bij de trucks zijn de Belgen minder fortuinlijk en mochten alle teams enige klassementsambities al een tijdje laten varen. Jan Van der Vaet is eerste Belg, als co-rijder van de Nederlander Martin Van den Brink. Zij zijn negentiende.

Foto: ASO A. Le Floch DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op maandag 15 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons