van der Horst

Dakar: Tweede pole op rij voor Team X44

Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
Sébastien Loeb en Cristina Gutiérrez - Team X44
Ook in de tweede manche van Extreme E, die plaatsvindt in Dakar, staat er geen maat op Sébastien Loeb en Cristina Guttièrez. Net zoals in Saoedi-Arabië pakte Team X44 de snelste tijd tijdens de kwalificaties en hield ze rivalen Johan Kristoffersson en Molly Taylor (Rosberg X Racing) op net geen dertig seconden achter zich, al blijft het Zweeds-Australische duo wel op kop in het klassement.
Net zoals in Saoedi-Arabië werd het een duel tussen de teams van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Ditmaal waren Loeb en Guttièrez wel bij de les en zij waren dan ook de sterksten in beide kwalificatierondes, waardoor zij morgen als eerste hun plaats kunnen kiezen in de halve finale. Achter beide koplopers eindigde de ABT Cupra. Normaal gezien zou Mattias Ekström vergezeld worden door Claudia Hürtgen, maar zij moest op het laatste moment met buikkrampen afzeggen, waardoor de Zweed Dakar-legende Jutta Kleinschmidt naast zich kreeg. Het duo draaide goed mee, maar een penalty zorgde ervoor dat de derde plaats het hoogst haalbare werd.

Kyle LeDuc en Sarah Price - Segi TV Chip Ganassi Racing
Kyle LeDuc en Sarah Price - Segi TV Chip Ganassi Racing
Voor Carlos Sainz en Laia Sanz was het al direct duidelijk dat ze het niet gingen halen, nadat hun wagen stilviel in de eerste kwalificatieronde en niet meer verder kon. Hetzelfde verhaal voor Timmy Hansen en Catie Munnings, door een technisch probleem verloren zij drie minuten, waardoor ook zij hun winstkansen mochten opbergen. Grootste pechvogel was wel Segi TV Chip Ganassi Racing van Kyle LeDuc en Sarah Price. LeDuc wilde zijn slecht weekend in Saoedi-Arabië wegwerken en aanvankelijk met succes. Na de eerste ronde lagen zij tweede met zicht op de halve finales, maar het noodlot sloeg toe in de tweede sessie, waar zij drie minuten verloren. Alles hing af van wat Hispano Suiza ging doen, maar die verzekerde zich van de zesde plaats en dus de laatste stek voor de halve finales.

Nog in de halve finales vinden we Kevin Hansen en Mikaela Åhlin-Kottulinsky (JBXE) en Jamie Chadwick en Stéphane Sarrazin (Veloce Racing). Morgen om 12 uur worden beide halve finales afgewerkt en de finale is gepland om 18 uur.

Foto's: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zaterdag 29 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lac Rose.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons