van der Horst

Dakar: Veertiende succes voor Peterhansel

Stéphane Peterhansel - Mini Buggy
Stéphane Peterhansel - Mini Buggy
Stéphane Peterhansel is voor de veertiende keer de eindwinnaar in de Dakar Rally, zijn achtste al bij de wagens. De Fransman werd op de slotdag niet meer bedreigd door Nasser Al-Attiyah. Carlos Sainz, vorig jaar nog winnaar in Saoedi-Arabië, mag mee op het podium. Hij won ook de afsluitende rit.
Er volgde nog een serieus toetje van 225 kilometer richting Jeddah, maar de overwinning van Peterhansel (X-Raid Mini) kwam nooit in gevaar. Hij behaalt daarmee ook een tweede overwinning op rij voor het fabrieksmerk van Mini. Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo) probeerde wel nog, maar meer dan een half minuutje kwam hij niet meer dichter. Carlos Sainz (X-Raid Mini) toonde zich zelfs nog de snelste van de drie en ging met dagwinst aan de haal. Zijn derde in deze Dakar.

Jakub Przygonski (Overdrive) was 'best of the rest' als vierde, na een nagenoeg probleemloze rally waarin hij toch wat snelheid miste om de toppers te bedreigen. Nani Roma (BRX) eindigde vijfde, wat niet slecht is voor de gloednieuwe Hunter van Prodrive. Geen twijfel mogelijk dat Prodrive volgend jaar een pak competitiever voor de dag zal komen met de ervaring van dit jaar. Khalid Al Qassimi (Peugeot) snelde naar een zesde plaats. Hij had na 48 uren koers, amper 7 seconden over op Vladimir Vasilyev (Mini). Giniel De Villiers (Toyota Gazoo), Martin Prokop (Ford) en Cyril Despres (Peugeot) rondden de top tien af.

Bij de motoren ging de winst naar Kevin Benavides. Ricky Brabec zorgde met dagwinst voor een dubbel bij Honda. Sam Sunderland (KTM) verloor een pak tijd als opener en moet vrede nemen met een derde podiumstek. Opvallend, rookie Daniel Sanders (KTM) eindigde vierde.

Foto: ASO - DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op vrijdag 15 januari 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons