van der Horst

Dakar: Yazeed Al-Rajhi verrast de favorieten

Yazeed Al-Rajhi - Overdrive
Yazeed Al-Rajhi - Overdrive
Yazeed Al-Rajhi heeft de rustdag goed verteerd en won de zevende rit van de 43ste Dakar. Stéphane Peterhansel wist een klein beetje uit te lopen op Nasser Al-Attiyah maar laat na een stevige tik uit te delen.
Na een deugddoende rustdag in Ha'il, vloog de karavaan er opnieuw in met een proef van 471 kilometer, bestaande uit zand, onverhard en een kleine portie duinen. De rit bracht de deelnemers naar Sakaka.

Stéphane Peterhansel (X-Raid Mini) won nog geen enkele rit in deze Dakar en leek dan ook als een wesp gebeten om zijn dichtste belager Nasser Al-Attiyah op achterstand te zetten en zelf ook eens te winnen. De Fransman ging meteen op zoek naar het spoor van de Qatarees en dat bracht hem al snel naar de kop van de koers. Maar op het einde van de rit verloor Peterhansel alsnog wat tijd.

Daarvan profiteerde Yazeed Al-Rajhi (Overdrive) optimaal. De Saoedi (Overdrive) gaat door op zijn elan van vrijdag en is de eerste die een rit wegkaapt van de officiële Mini's en Toyota Gazoo Racing. Hij mag ook nog dromen van een stek in de top tien. Peterhansel eindigde op 48 seconden, maar pakte wel twee minuten bonus op Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo), maar dat konden er een pak meer zijn. De Franse recordkampioen won nog steeds geen rit in deze Dakar. Anderzijds, hij moet morgen weerom niet openen, en dat is niet onbelangrijk. 

Stéphane Peterhansel - Mini Buggy
Stéphane Peterhansel - Mini Buggy
In de algemene stand leidt Peterhansel met bijna 8 minuten voorsprong op Al-Attiyah. Carlos Sainz (X-Raid Mini) die weerom uitblonk in regelmaat en intelligent samen met Al-Rahji de weg zocht door het zand, blijft derde op 41 minuten van zijn teamgenoot en ruim een half uur van de tweede plaats. Jakub Przygonski (Mini) en Nani Roma (BRX) verstevigen hun positie in de top vijf. Verliezer van de dag is Brian Baragwanath (Century) die helemaal achterop hinkt en nu reeds meer dan 2 uur verliest.

Bij de motoren was er winst voor Ricky Brabec (Honda) die zijn tweede dagwinst pakte. Hij ging zijn merkgenoot José Ignacio Florimo (Honda) vooraf. De Chileen pakt ook de leiding. Hij is al de zevende leider sinds het begin van deze Dakar. Toby Price (KTM) volgt op 1 (!!!) seconde van de Chileen.

Situatie 13u00

Foto: ASO - DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op zondag 10 januari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons