van der Horst

Damien Dupont wint Junior Trophy in Spa - Derdaele blijft aan de leiding

Belgian Racing Car Championship
Belgian Racing Car Championship
Zoals we ondertussen weten organiseert Kronos Events in het kader van de BRCC Sprints en de BRCC Endurance de Junior Trophy, voorbehouden aan rijders geboren na 31 december 1987. Een jury die bestaat uit journalisten en baan- en standcommissarissen oordeelt na afloop van elke weekend van het BRCC over de naam van de meest geschikte laureaat.
Na de vierde afspraak van het BRCC, in het kader van de Total 24 Hours of Spa, werd de Junior Trophy – met als eerste prijs een prachtige mountainbike Ridley – toegekend aan Damien Dupont.

In het gezelschap van de ervaren teammaats Tim Verbergt en Bert Redant, bevestigde Damien dit jaar al het goede wat we van hem konden verwachten en toonde hij dat hij als één van de jongeren klaarstaat om de gevestigde waarden in het BRCC vroeg of laat af te lossen. Zoals velen van zijn leeftijdsgenoten debuteerde Damien in karting en stapte nadien over naar de VW Fun Cup, waar hij de World Cup won. In 2011 zat hij achter het stuur van een SEAT Leon Supercopa en vorig jaar ging hij een stapje hoger en nam met een Aston Martin Vintage van GPR deel aan de 24 Uren van Spa en een Duitse manche van de Blancpain Endurance Series, goed voor een respectievelijke 16de en 15de plaats.

Damien besloot trouw te blijven aan GPR Racing en deelt er dus de Vantage GT3 in BRCC Endurance met Tim Verbergt en Bert Redant. Naast de drie zeges (Dijon et twee keer Spa) en een Top 5 tijdens de openingsmanche op Circuit Zolder, onthouden we van de 22-jarige rijder zijn speed en regelmaat, en dat zette de jury aan om hem deze keer uit te roepen tot de laureaat van Junior Trophy.

Na de Total 24 Hours blijft Dylan Derdaele aan de leiding, maar Damien Dupont is nu 2de in de voorlopige tussenstand van het Junior-kampioenschap, juist voor Guillaume Mondron en Sarah Bovy.

BRCC Junior Championship (officious): 1. Dylan Derdaele 167; 2. Damien Dupont 146;  3. Guillaume Mondron 129 ; 4. Sarah Bovy 123; 5. Michael Albert-Martin van Hove 115;  6. Bart Van Haeren 87 ; 7. Christoff Corten 66 ; 8. Charlotte Maes, Karen Vaes, Sarah Ganser 61; 9. Kevin Caprasse 35; 10. Pierre Brice Mena 16,5Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 27 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons