van der Horst

DAMS kiest Carlos Sainz Jr. als opvolger voor Kévin Magnussen

Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr.
Het Franse DAMS team behaalde dit jaar in de Formule Renault 3.5 zowel de titel bij teams als bij de rijders binnen. Na een spannend duel met onze landgenoot Stoffel Vandoorne ging de titel uiteindelijk naar DAMS’s rijder Kévin Magnussen die daarmee zijn promotie naar de Formule 1 verzekerde. Het Franse kampioenenteam heeft nu al vroeg ook zijn rijders voor volgend jaar gekozen. Norman Nato krijgt na een leerjaar een tweede seizoen bij het team aangeboden terwijl de Spaanse belofte Carlos Sainz Jr. overkomt van Zeta Corse.
Carlos Sainz Jr. zal evenals vorig jaar de kleuren van het Red Bull Junior Team dragen. Dit seizoen kwam de Spanjaard uit in de GP3 en betwiste eveneens enkele races van het formule Renault  3.5
Norman Nato - DAMS
Norman Nato - DAMS
kampioenschap met het Italiaanse Zeta Corse. Norman Nato reed dit jaar al voor DAMS in de FR 3.5 en eindigde dertiende in het kampioenschap. Na een leerjaar hoopt de jonge Fransman volgend seizoen mee te kunnen strijden voor de titel. DAMS kondigde verleden maand al de samenstelling van zijn GP2 team aan, daar verdedigen Stéphane Richelmi en Jolyon Palmer de kleuren van het Franse team.

Ook vandaag raakte bekend dat Formule Renault 2.0 Eurocup-winnaar Pierre Gasly, die ook uitkomt in de Red Bull kleuren in de Formule Renault 3.5, onderdak vond bij Arden. Zijn landgenoot Matthieu Vaxivière vond na een positieve testsessie dan weer onderdak bij het Lotus Team.

Foto's: Niels Vaeck




Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op woensdag 18 december 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons