van der Horst

Dan Ticktum (Motopark) domineert kwalificatiesessie Macau FIA F3 World Cup

Dan Ticktum - Motopark Academy
Dan Ticktum - Motopark Academy
De titel in het FIA Formule 3-kampioenschap moest hij laten aan Mick Schumacher, maar in de kwalificatie van de Macau FIA F3 World Cup kon alvast niemand tippen aan het tempo van Motopark Academy-rijder Dan Ticktum. De Britse beschermeling van Red Bull vernederde de concurrentie en was bijna een halve én een volledige seconde sneller dan respectievelijk Calum Ilott (Carlin) en Michel Vaillant-rijder Sascha Fenestraz (Carlin). Schumacher junior (Prema) strandde pas op de negende startplek.
  • Prospeed Competition
In een incidentrijke kwalificatiesessie in de straten van Macau leek DTM-rijder Joel Eriksson (Motopark Academy) lang het laken naar zich toe te trekken, maar in de slotfase wankelde de troon van de Zweed, die terugviel naar de vierde positie. Eriksson haalde nog één keer alles uit de kast, maar hij kon een collega niet meer ontwijken toen die in R-Bend, de laatste bocht van het circuit, in de muur ging.

De grootste ontgoocheling luisterde naar de naam Mick Schumacher. Voor de zoon van de zevenvoudige wereldkampioen F1 werd het puffen en zweten: de Prema-rijder verremde zich tweemaal (hij ging onder meer rechtdoor aan de remzone van Lisboa) en vertoefde lang in de onderste gelederen van het klassement. De kersverse FIA F3-kampioen kwam even piepen in de top vijf, maar kon daarna zijn tijd niet meer verbeteren.

De kwalificatierace voor de Formule 3-rijders start morgen al om 9 uur plaatselijke tijd.

Foto: Dan Ticktum



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op vrijdag 16 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons