van der Horst

Dan Ticktum vervoegt NIO 333

Oliver Turvey en Dan Ticktum
Oliver Turvey en Dan Ticktum
Alle namen van de rijders voor het komende Formule E seizoen, zijn vanaf vandaag bekend. Het laatste zitje dat nog moest gevuld worden was bij NIO 333, maar sinds deze voormiddag is bekend dat Dan Ticktum daar zal plaatsnemen. De Brit vervoegt zo landgenoot Oliver Turvey bij het Chinese team. Nochtans waren er meerdere piloten in de running voor het zitje, maar de doorslag werd gemaakt door zijn successen in de Macau Grand Prix.
De carrière van Ticktum is wel allesbehalve normaal te noemen. Na zijn dubbele winst in Macao en meerdere overwinningen in de Formule 2, werd hij toch tweemaal aan de deur gezet in een jongerenprogramma, eerst bij Red Bull en afgelopen zomer bij Williams na controversiële uitspraken. De Brit werd gesignaleerd bij verschillende teams, maar het is uiteindelijk NIO 333 geworden. Ook Louis Déletraz en Harry Tincknell waren een optie waren, maar Vincent Wang, CEO bij het team, liet ontvallen dat de twee overwinningen in de Macau Grand Prix toch doorslaggevend waren.

Hiermee zijn alle zitjes gevuld voor het komende seizoen, dat begint met hun pre-seasontesten volgende maandag op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Foto: NIO 333 Formula E TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 25 november 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons