van der Horst

Dan Ticktum wint kwalificatierace F3 World Cup

Dan Ticktum - Motopark Academy
Dan Ticktum - Motopark Academy
Dan Ticktum (Motopark Academy) heeft zijn pole positie in de kwalificatiewedstrijd van de F3 World Cup in Macau verzilverd. De Britse F1-hoop moest in de openingsfase even zijn landgenoot Callum Ilott (Carlin) voor zich dulden, maar kon al snel de puntjes op de i zetten. Eens de regerende titelhouder in Macau zich opnieuw vooraan bevond, kon niemand de Red Bull-beschermeling nog stoppen.
Op pole positie starten is op veel circuits een voordeel, maar in Macau was Dan Ticktum door de lange rechte lijn naar Lisboa al snel helemaal kansloos. Callum Ilot mocht zich na één ronde de leider in de wedstrijd noemen, maar de rollen werden bij de volgende doortocht in de aartsmoeilijke remzone definitief omgedraaid. Ilot leek zelfs even de tweede plek kwijt te spelen aan Sascha Fenestraz (Carlin), alias Michel Vaillant, maar het was uiteindelijk Joel Eriksson die kon doorstoten naar de tweede plaats en Motopark Academy zo een dubbelzege bezorgde. Ilot werd derde, Fenestraz vierde.

Kersvers FIA Formule 3-kampioen Mick Schumacher (Prema) begon pas als negende aan de openingswedstrijd, maar de 19-jarige Duitser klom al snel twee plaatsen op. Problemen bij teamgenoot Guan Yu Zhou leverden Schumacher uiteindelijk de zesde startplaats op voor de Macau F3 World Cup, die morgen wordt gestart om 15.30u plaatselijke tijd (8.30u in ons land). 

Foto Macau Grand PrixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op zaterdag 17 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons