van der Horst

Dani Sordo tekent bij voor twee seizoenen bij Hyundai

Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo - Hyundai i20 WRC
Dani Sordo heeft vandaag een contractverlening getekend met Huyndai en zal ook in 2015 en 2016 onze landgenoot Thierry Neuville vergezellen in het wereldkampioenschap rally. Dit nieuws werd vandaag officieel door Hyundai Motorsport bevestigd. Voor 2016 zien we Sordo zeker en vast een volledig seizoen aan de start en mogelijk krijgt de Spaanse asfalt specialist ook volgend seizoen reeds een permanent zitje.
  • Skylimit Events
De ervaren Spanjaard werd dit seizoen reeds zesmaal opgeroepen om de troepen van Hyundai te versterken, vooral dan bij wedstrijden op asfalt met een tweede plaats na ploegmaat Neuville in Duitsland als voorlopig hoogtepunt. Ook in Frankrijk deed de Spanjaard het uitstekend met een vierde plaats. Op eigen bodem in Spanje werd hij vijfde.

Volgens teambaas Michel Nandan zal Sordo in 2015 minstens tienmaal aan de start komen met een optie op een volledig kampioenschap. Voor 2016 is dan nu reeds een volledig seizoen voorzien voor de 31-jarige Spanjaard. Voor Hyundai Motorsport is 2014 het jaar van de grote comeback van het Koreaanse merk in WRC en daarin wordt bevestigd dat Sordo samen met Neuville een sleutelrol speelde in de verdere ontwikkeling van de i20 WRC.  

Over hoe het nu verder moet voor Hänninen, Atkinson en Paddon die ook enkele wedstrijden betwistten in 2014 is tot hiertoe nog niets gecommuniceerd; alsook of er al dan niet een derde wagen wordt ingezet in 2015. Indien het totaal aantal deelnames van Sordo zich effectief beperkt tot 10 deelnames, zal er uiteraard plaats worden gemaakt voor andere rijders.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op dinsdag 4 november 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons